Jaké šaty zvolit na ples

S končícím létem a nastupujícím podzimem, se blíží sezóna plesových šatů. Pro mnoho z nás je to chvíle, kdy se těšíme na společnost našich přátel, ale zároveň myslíme na to, co si oblékneme na sebe. Ať už jsou společenské šaty ukazatel nějakého postavení ve společnosti, nebo prostředek k vyjádření a zvýraznění vlastní krásy, vždy nám na nich záleží.

Za svůj život jsem ještě nepotkala ženu, které by bylo jedno, co si oblékne na ples. Některé z nás to mají jednodušší, ale my ostatní, které byly obdařeny kyprou postavou, už to tak lehké nemáme :) Především ve světě plném konfekčního oblečení a nedostupných velikostí. Snažíme se každým rokem nabídku šatů rozšiřovat, abychom byli schopni nabídnou společenské šaty až do velikosti 56, protože všechny si zasloužíme se cítit ve společnosti sebevědomě. 

Jakou délku šatů zvolit?

Vše záleží na tom, jestli je na pozvánce uveden dress code. Nejčastějšími jsou Black tie, White tie, Semi-formal, Coctail nebo Casual. K těmto tématům je již spousta článků na internetu, ale přesto ženy neví, co si obléci. 

Pokud není dress code uveden, tak já osobně se řídím pravidlem - zahalená kolena a boty s plnou špičkou.

90% našich zákaznic se jako první ptá na dlouhé černé plesové šaty. Je to klasika, se kterou nešlápnete vedle. U dlouhých společenských šatů je potřeba přemýšlet nad délkou. Pokud má žena do 165 cm, pravděpodobně bude muset nechat šaty upravit zkrácením. Je to běžné a není čeho se obávat - máte-li v okolí šikovnou švadlenku, není to nic, s čím by si neporadila. Takže za sebe říkám, nebojte se délky - a to hlavně v případě, pokud máte postavu plnějších tvarů. Nic vám nepomůže opticky lépe, než dlouhé splývavé šaty, nejlépe bez řasení v pase. Doporučujeme proto pořídit si dlouhé šaty s dostatečným předstihem, aby případná úprava dopadla podle vašich představ a bez zbytečného stresu.

 

                                                                                            4434_cerne-plesove-saty             dfgvhbjnk               5681-3_midi-saty

 

Krátké šaty mohou být řešením pro ty zákaznice, které plánují pro šaty širší využití. Platí to samozřejmě i u těch dlouhých - například pokud si chcete pořídit jen jedny šaty, a víte, že v polovině roku jdete na svatbu, zvolte vhodnou barvu a jednoduchý střih, aby se daly dobře využít i pro tuto slavnostní příležitost.

Kratší šaty, jak jsou koktejlky nebo malé černé udělají službu a rozhodně v nich neuděláte ostudu - chystáte-li se na klasický obecní ples. V krátkých šatech si pravděpodobně užijete více tance a pohybu. 

Rovněž doplňky ke společenským šatům by neměly křičet o pozornost. Pokud máte krajkové, nebo jinak zdobené šaty, zvolte opravdu decentní šperky a třeba výraznější líčení. Nevhodně zvolené šperky se spoustou zirkonů udělají z luxusních šatů laciné, lusknutím prstu. Tady platí pravidlo, čím méně, tím lépe. 

Pokud si ovšem nevíte rady, které šaty zvolit pro jakou příležitost, zavolejte mi, nebo se zastavte do našeho butiku :) Ráda vám s výběrem osobně pomohu, abyste na dané akci zazářila.

unnamed

 

 *

Black Tie: Především večerní události po 18. hodině, doporučují se dlouhé večerní šaty v tmavších barvách - černá, temně modrá, tmavě fialová, bordó nebo temně zelená.

1_5

White Tie: Galavečery, plesy na státní úrovni, ceremoniály - jedná se o nejformálnější dress code, šaty by měly být honosné a okázalé, vhodné jsou také doplňky jako bolerka, nebo rukavice nad loket, a boty s plnou špičkou

5722-1_cervene-saty-dlouhe

Semi-formal: Vodné jsou krátké nebo i dlouhé šaty, méně formálního rázu. Zde si můžete dovolit boty s otevřenou špičkou.

5603_zelene-spolecenske-saty

Coctail: Jak už z názvu vyplývá, jde o párty. Tedy jednoznačně krátké, nebo dlouhé šaty - nejlépe na tělo. Je dobré zvolit vhodný střih, abychom nepůsobily vulgárně a střih šatů nebyl příliš těsný.

bella-granatowa-katniss

Casual: Zcela volná kategorie, která se ke společenským večerům příliš často nepřikládá. Pokud ale ano, oděv je čistě na vás a jedná se o oblečení, které nosíte běžně.

313-1-isabelle-plisowana-suki_10855

Zpět do obchodu
Nadpis obsah stránky