Příklady a tipy jak vybrat společenské šaty

Chystáte se na společenskou událost, ale nejste zrovna typ ženy, která by pravidelně navštěvovala hogo-fogo akce? Vybrat si ty správné společenské šaty, není lehká disciplína a mnohdy se v ní ztratí i ženy, které hýří účastí na společenských akcích. V tomto článku se pokusím vám pomoci zjistit, které šaty jsou pro vás ty pravé. 

Pro určité šaty se můžete rozhodnout na základě tvaru postavy, střihu, typu události a samozřejmě také barvy. Dobrá zpráva je, že většinu našich modelů dnes nabízíme v mnoha barevných provedeních, je tedy z čeho vybírat.

Zaměříme se tedy na šaty a tvar postavy.

Nebudu psát o typech postav, jako je jablko nebo hruška.
Z mnohaleté zkušenosti se zákaznicemi v butiku bych chtěla poukázat na fakt, že toto škatulkování postav zákaznice mate a vytváří mylné představy o sobě samých, a co hůř, pochybnosti, že nevyhovují "standardům". Každá jsme naprosto jedinečná a když se správně zkombinuje barva, střih a materiál, mohou jedny šaty padnout třeba každé postavě. Chce to ale jen trochu přemýšlení a praxe.
 
Pokud mohu ze své pozice radit, určitě bych se zaměřila na vaše přednosti - máte dlouhé nohy, pevná prsa, nebo výrazný pas - pomozte jim vyniknout výstřihem typu do V nebo voda, vysokým rozparkem, nebo šaty prostřiženými v pase. Skvěle fungují modely s řasením na boku. U šatů na tělo vždy říkám, ať zákaznice zváží pocit, který jim šaty dají. Nejsme všechny zvyklé na obtažená trička a kalhoty - pokud se necítíte dobře v tomto, pravděpodobně to nebude fungovat ani u šatů. Určitě nemá smysl, abyste se celý den hlídala a kvůli tomu si událost neužila naplno. V takovém případě sáhněte po splývavých šatech. Upnuté šaty jsou sice krásné, ale musí se umět nosit decentně a s grácií. Obvzlášť na události jako jsou svatby. Můžete vypadat sexy a žensky, o tom žádná :) nic se ale nemá přehánět.
 
                                           4590-4_koktejlove-saty5510_pouzdrove-saty-ruzove5286-1_pouzdrove-satyEC_10_2020_153-1
 
Nebo máte naopak pocit, že nemáte co ukázat a nejlépe byste se události ani nezúčastnila? Věřte nebo ne, více než polovina zákaznic za námi chodí s těmito pocity. Slavnostní události by nám měly přinášet radost a stejně tak i šaty, které na ně oblékáme a chceme se cítit sebevědomně. Pro tyto zákaznice mám ideální řešení - jednoduché rovné střihy, áčkové sukně, splývavý materiál bez většího řasení v pase. Vyhněte se tedy řasení po celém obvodu a skládaným sukním od pasu. Střihy šatů na fotografiích jsou jednoduché, vděčné, a zkrátka úžasné - Salma, Afrodita, Gala, Bella, Aria. Zákaznice je milují a nedají na ně dopustit (ani já ne:))
 
Pokud máte podobné pocity a navíc jste žena menší postavy a plných tvarů, doporučuji dlouhé šaty namísto midi délek, a pokud krátké, tak rovné, a nebo pouzdrové - případně výjimkou mohou být šaty retro střihů, třeba model Greta a Aria. Pamatujte, že pokud nejste vysoká, délka šatů ke kotníkům vás ještě více zmenší a nebudete vypadat žensky. 
 
 
          5361-1_plesove-saty-dlouhe-modre     5313_saty-pro-baculky     5457_zelene-splyvave-saty     5651-3_zelene-spolecenske-saty  5603_zelene-spolecenske-saty
 
 
Nemáte výrazný pas? Zvolte šaty, které jsou střiženy pod prsy - nejlépe s všitým páskem. Tento střih šatů můžete vidět například v seriálu Bridgertonovi, kde ženy nosí výhradně modely střižené přímo pod prsy a nikoliv v pase. V tomto případě to bylo samozřejmě z historických důvodů, v dnešní době takový střih udělá službu právě pokud nemáte výraznější křivky a chcete skrýt i nějaké to bříško. Na fotografiích šaty Anita a Elif.
 
 
                                                                                      sukienka-Anita-brokat-brudny-róż-Marconifashion-scaled        ELIF
 
 
Pokud vám stále není jasné, které šaty by pro vás byly ideální, můžete se za mnou přijít poradit do butiku. Pokud máte Opavu trochu z ruky, jsem vám k dispozici na telefonu nebo sociálních sítích. Výběr šatů nemusí být raketová věda, jen může chvíli trvat, než najdete ten správný střih. Moje nejcennější rada? Nenechávejte nákup šatů na poslední chvíli ♥
 
 
unnamed
Zpět do obchodu
Nadpis obsah stránky